Usluga kiperom jedna je od mogućnosti koju nudi građevinska tvrtka Fagram gradnja koja se nalazi u zagrebačkoj Dubravi.

U građevinskoj industriji isporuka građevinskih materijala na gradilište često može biti izazovna logistička operacija pa je tvrtka Fagram gradnja prepoznala potrebu za vršenje usluga kiperom koje će ubrzati proces isporuke materijala na gradilište.

Njihov kamion kiper posjeduje kran s različitim nastavcima (kuka, kašika, vilice…) koji može poslužiti za različite svrhe i dosegnuti velike visine, a sam kamion može kipati na bočne strane, kao i na stražnju, što ga čini idealnim za prijevoz i istovar materijala različitih dimenzija i težina.

Kamion kiper može lako transportirati šljunak, pijesak, zemlju, ili veće građevinske elemente poput šljunčanih blokova ili cijevi. Sposobnost kipanja na više strana čini istovar materijala preciznim i brzim, smanjujući vrijeme potrebno za njegov dovoz.

Klijenti koji koriste njihove usluge kipera s kranom imaju koristi od brže i učinkovitije isporuke materijala na gradilište. Ovo je ključno za održavanje vremenskih rokova i smanjenje zastoja u građevinskim projektima. Također, smanjuje se potreba za dodatnom opremom ili rukovateljima jer kamion nudi sveobuhvatno rješenje.

Osim najma kipera, Fagram gradnja nudi brojne građevinske usluge kao što su izgradnja objekta od temelja do krova, fasaderski i ličilački radovi te ostalo.