Bojanje kose jedna je od usluga koje nudi frizerski salon I am Greta, stoga smo odlučili provjeriti s vlasnicom Elizabetom Žanko na koji se način kosa boja u njezinom salonu, kakve proizvode koristi, što klijenti traže, što je moderno danas i slično.

Dosta je onih koji misle da je kosu jednostavno obojiti pa se na to odvaže sami kod kuće, što često zna završiti neuspješno i upravo je to glavni razlog zašto kosu treba bojiti u frizerskom salonu:

„Frizerska struka unazad 10 godina prava je umjetnost pogotovo kad se govori o koloraciji kao tehnici i bojama kao proizvodima. Koliko su važni tehnika i znanje vašeg frizera, još je važnije s kojim proizvodom se postiže rezultat. Tehnike bojanja i balayage (oslikavanja kose) danas su raznovrsne i često se mijenjaju te se kao vlasnica I am Greta frizerskog salona redovno educiram u tehnikama i primjeni proizvoda za kosu.“, rekla nam je Elizabeta Žanko.

Kao laici i mi smo mislili kako je bojanje kose vrlo jednostavno, ali ova stručnjakinja na tom području vrlo nas je brzo razuvjerila:

„Izabrati i pritom pogoditi ton koji najbolje odgovara vašem licu nije nimalo lak zadatak. Iz tog razloga imamo smjernice i neko naše pravilo „dva hladna-jedan topli ton“. Npr. ako je hladni ton lica i očiju onda biramo topli ton kose ili obratno. U svom salonu najčešće radim neutralizaciju žutog ili narančastog tona. Nekako je za naše područje to i najveći problem jer nam prirodna kosa sadrži dosta neželjenog pigmenta.“

Što se tiče proizvoda koji se u I am Greta frizerskom salonu koriste za neutralizaciju ili naglašavanje, oni su vrhunske kvalitete i daju izvrsne rezultate. Brendovi koji se brinu o njihovom poslovanju te koji prate i educiraju Elizabetu su  Loreal i Medavita te je njima, kako kaže, više nego zadovoljna.

Spomenuli smo kako se trendovi u bojanju kose često mijenjaju pa nas je zanimalo što je aktualno u 2023. godini:

„Kada govorimo o bojama i trendovima u 2023. godini dominira pjenušac plava kao spoj zlatne i hladne bež nijanse. Balayage kao baza za sve vrste kose, kovrče koje će biti  neizostavni dio vaše frizure i prirodni refleksi tamnih nijansi. Prirodni korijen još uvijek je hit pa će nas tako pratiti i sljedećih godina. Uokvireni pramen oko lica koji se nosio 90-ih s blažim prijelazom napravljen na pravi način može biti hrabar statement look.“

Elizabeta nam je na kraju poručila kako voli izazove te obožava raditi velike transformacije: „Sve je moguće uz najbolje proizvode“.

Frizerski salon I am Greta pronaći ćete u Osijeku na adresi Krstova ulica 8, a za sve ostale upite i informacije možete ih kontaktirati pozivom na brojeve telefona +385 31 296 047 i +385 99 655 77 29 ili slanjem e-maila na [email protected].