Važno je naglasiti da se nikada ne prijavljujemo za uklanjanje recenzija samo zato što se ne slažemo s njima ili nam se ne sviđaju.

Postupak brisanja Google recenzija

Brisanje Google recenzija predstavlja izuzetno zahtjevan postupak koji često traje nekoliko dana. Prijave za uklanjanje recenzija podnosimo isključivo onima koje krše Googleova pravila, no čak i u takvim situacijama nije zajamčeno da će recenzija biti obrisana. Odluku o tome je li recenzija za brisanje možemo čekati nekoliko dana. U slučaju da odluka nakon procjene bude kako recenzija ne krši Googleova pravila, podnosimo žalbu. Proces provjere i odgovora na žalbu traje nekoliko, često i do sedam dana.

Otkrivanje neželjenog sadržaja

Google koristi automatske mjere za otkrivanje neželjenog sadržaja kako bi uklonio recenzije koje sadrže takav materijal. Ove mjere poboljšavaju doživljaj korisnika na Googleu, osiguravajući autentičnost, relevantnost i korisnost prikazanih recenzija. Unatoč tome, neke legitimne recenzije mogu nenamjerno biti uklonjene.

U zaključku, možemo reći da je proces brisanja recenzija težak i često neuspješan za tvrtku, stvarajući izazovnu situaciju koja zahtijeva strpljenje i upornost.

Potpuno upoznajte Google Business Profile

U nastavku istražite zašto je Google Business Profile više od jednostavnog alata – on je istinski moćan marketinški instrument. Kroz ovaj proces, tvrtke će stvoriti snažan online identitet i izgraditi kvalitetan odnos s korisnicima.