Odgovaranje na negativne recenzije izdvajamo kao najvažniju praksu kada je riječ o Google Business profilu. Negativne recenzije često su najčitanije, stoga je od ključne važnosti pristupiti im sa smislom.

Iskustva s negativnim recenzijama

Ignoriranje ili neodgovaranje na negativne recenzije može samo pogoršati online reputaciju jer neaktivnost potiče druge da također izraze nezadovoljstvo. Naša iskustva u području psihologije marketinga i odnosa s javnošću pokazuju da odgovaranjem na negativne recenzije možemo postići značajne rezultate, od brisanja recenzije do njezine izmjene u pozitivnu. Kada korisnik ostavi negativnu recenziju, pažljivo pristupamo situaciji i uvijek se konzultiramo s vlasnikom tvrtke prije objave odgovora.

Iskren odnos prema recenzijama

Iznimno je važno izbjeći ulazak u duže rasprave s korisnicima putem odgovora na recenzije. Umjesto toga, nudimo iskren odgovor, priznajemo eventualne pogreške i nudimo rješenje. Ovakav pristup pokazuje posvećenost rješavanju problema i brigu o zadovoljstvu klijenata, što često rezultira pozitivnim ishodom.

Aktivnim praćenjem i odgovaranjem na recenzije smanjujemo mogućnost pojave novih negativnih komentara, jer korisnici koji vide da tvrtka aktivno sudjeluje u rješavanju problema često odustanu od pisanja negativnih recenzija.

Potpuno upoznajte Google Business Profile

U nastavku istražite zašto je Google Business Profile više od jednostavnog alata – on je istinski moćan marketinški instrument. Kroz ovaj proces, tvrtke će stvoriti snažan online identitet i izgraditi kvalitetan odnos s korisnicima.