Lažne Google recenzije često potječu od konkurencije, bivših zaposlenika ili pojedinaca koji ne podržavaju viziju tvrtke. Ove recenzije su, nažalost, neizbježne i često čine sastavni dio recenzijskog okruženja.

Prepoznavanje lažnih recenzija

Prepoznavanje lažnih recenzija može biti relativno jednostavno, osobito kada se radi o korisnicima koji imaju samo jednu recenziju, a ta jedna recenzija je negativna. To ukazuje na otvaranje anonimnog profila s ciljem stvaranja negativnog dojma.

Na crnom tržištu postoje korisnici koji posjeduju veliki broj recenzija, pri čemu su ocjene uglavnom krajnje pozitivne (5) ili krajnje negativne (1). Ovaj scenarij obično ukazuje na organizirane skupine koje sustavno krše ili zaobilaze pravila korištenja Google platforme.

Što učiniti kada se pojavi lažna recenzija?

U slučaju pojavljivanja lažne recenzije, važno je pružiti smislen i činjeničan odgovor kako biste čitateljima recenzija jasno dali do znanja da se radi o lažnoj Google recenziji. Aktivno suprotstavljanje ovakvim nepravednim praksama doprinosi održavanju povjerenja u recenzije i integritet platforme.

Potpuno upoznajte Google Business Profile

U nastavku istražite zašto je Google Business Profile više od jednostavnog alata – on je istinski moćan marketinški instrument. Kroz ovaj proces, tvrtke će stvoriti snažan online identitet i izgraditi kvalitetan odnos s korisnicima.