Google Business Profile, nekada poznat kao Google My Business, predstavlja ključnu uslugu koju Google nudi tvrtkama s ciljem poboljšanja njihove online prisutnosti i vidljivosti u lokalnim pretragama.

Upoznajte Google Business Profile

Google Business Profile, nije samo obična usluga koja pruža informacije o tvrtkama. Njegova važnost doseže izvan klasičnih društvenih mreža poput Facebooka ili Instagrama. Umjesto toga, ova Googleova usluga djeluje kao most između tvrtki i korisnika, pružajući bitne informacije putem Google pretraživača i Google Mapsa.

Google Business Profile vs. Facebook & Instagram

Iako ne nosi etiketu društvene mreže, Google Business Profile omogućuje korisnicima da ostavljaju recenzije, postavljaju pitanja i aktivno sudjeluju u informacijama o poslovanju. To stvara posebnu dinamiku, stvarajući vrstu društvene interakcije između tvrtki i korisnika.

Ono što ga čini posebnim je realističan i objektivan prikaz tvrtke. U usporedbi s društvenim mrežama gdje tvrtke kontroliraju objavljeni sadržaj, Google Business Profile predstavlja suprotan pristup. Ovdje, korisnici objavljuju sadržaj i recenzije, pružajući autentičnost koja predstavlja izazov, ali istovremeno stvara pouzdan i transparentan prikaz tvrtke.

Potpuno upoznajte Google Business Profile

U nastavku istražite zašto je Google Business Profile više od jednostavnog alata – on je istinski moćan marketinški instrument. Kroz ovaj proces, tvrtke će stvoriti snažan online identitet i izgraditi kvalitetan odnos s korisnicima.